top of page

Är det ok med massage när man är gravid?

Under en graviditet är det ganska vanligt att man har ont i axlar och rygg, och då kan massage vara lindrande och öka välbefinnandet. Många frågar om de kan få massage när de är gravida. Svaret är: Ja.


Det finns ingen forskning som tyder på att massage skulle öka risken för missfall, men av försiktighetsskäl väljer jag att endast utföra lätt massage under de tre första månaderna av graviditeten. Efter de tre första månaderna ger jag även djupare massage och behandling av triggerpunkter, överallt utom på magen och i ryggslutet som jag endast masserar lätt för att inte störa fostret.


Studier visa att massageterapi under graviditet kan minska stress, minska symptom på depression, mildra värk i muskler och leder samt underlätta förlossningar.


I Klassisk Svensk Massage arbetar man med kroppens mjukdelsvävnader (muskler, hud och bindväv) som främjar både lymf- och blodcirkulationen i kroppen. Den Klassiska Svenska Massagen är därför den typ av massage som rekommenderas under graviditeten. Den behandlar mycket av det som är orsakat av hormonförändringar, t.ex. skelett- och cirkulationsförändringar, som sker under en graviditet.

Recent Posts

Follow me

  • Facebook Basic Square
bottom of page