top of page

Massage och muskelterapi

Jag använder mig av den klassiska svenska massagen som är en effektiv behandlingsform som direkt påverkar vårt nervsystem och lösgör muskulära spänningar, sänker vår stressnivå och ökar lymf- och blodcirkulationen. Massagen kan vara både avslappnande och behandlande.

 

Det har visat sig att om du unnar dig regelbunden massage kommer du att bli piggare, gladare, mindre stressad och mer koncentrerad. Samtidigt stärker du ditt immunförsvar och håller din kropp smidig och stark. 

 

Värk eller smärta kan uppkomma på grund av att en muskel har blivit antingen förkortad, spänd, förslappad, överansträngd eller helt enkelt har använts fel. Massagen mjukar upp musklerna och ökar blodcirkulationen och lösgör spänningar.

 

Hur ser en behandling ut?

Den klassiska massagen kombineras ofta med olika tryck och töjningar, s.k. muskelterapi. Behandlingen anpassas efter klientens behov och önskemål och avslutas med råd om strechövningar och/eller förslag på träning. Efter en behandling är det viktigt att återställa vätskebalansen i kroppen. Drick lite mer vatten än vanligt under resten av behandlingsdagen. En muskelterapi kan innebära ömhet efter behandlingen, men är i regel borta redan efter 12 timmar.

 

Jag behandlar även med Kinesio Tape, som har ett brett användingsområde och används för att lindra smärta och svullnad, ge stabilitet, förbättra muskelfunktionen och/eller för att ge avslappning och minska belastning på muskelsenor och muskelfästen. Läs mer om Kinesio Tape genom att klicka här.

Klassisk svensk massage grundades redan på slutet av 1700-talet av den ”svenska gymnastikens fader” Per-Erik Ling. Sedan Lings tid har man fört traditionen och kunskapen vidare. Hans Axelson, grundare av ”Axelsons Gymnastiska Institut”, är den femte ”massagemästaren” som härstammar från Ling och har under snart 50 år anpassat och moderniserat massagen till att kunna behandla stress och statisk aktivitet som det moderna livet innebär idag. 

bottom of page